Crèma catalana med rårörda bär

Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat
0
Crèma catalana med rårörda bär

Crèma catalana med rårörda bär är en förstklassig dessert. Hallon och jordgubbar ger njutbar sötma. I ugnsfasta portionsskålar blir rätten även vacker för ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Crèma catalana med rårörda bär

Ingredienser

4 portioner
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
rivet skal av 1   apelsin
4   äggulor
1 dl  socker
100 g  hallon
100 g  jordgubbar
1/2 dl  socker
1/2 tsk  kanel
råsocker eller brun farin

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Crèma catalanan behöver inte ha stelnat helt när den tas ur ugnen. Den stelnar då den har svalnat. Eftersom bären ska råröras går det bra med frysta tinade bär.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett37 g

Testa liknande recept

Crème brûlée à l'orange
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelcrème brûlée
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espresso Creme Brûlée
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée
Betyg 4.1 av 5.
1041 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffrans crème brûlée
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga