Crèma catalana med rårörda bär

64
0
Crèma catalana med rårörda bär

Crèma catalana med rårörda bär är en förstklassig dessert. Hallon och jordgubbar ger njutbar sötma. I ugnsfasta portionsskålar blir rätten även vacker för ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Crèma catalana med rårörda bär

Ingredienser

4 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
4 äggulor
1 dl socker
100 g hallon
100 g jordgubbar
1/2 dl socker
1/2 tsk kanel
råsocker eller brun farin

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Crèma catalanan behöver inte ha stelnat helt när den tas ur ugnen. Den stelnar då den har svalnat. Eftersom bären ska råröras går det bra med frysta tinade bär.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 37 g
Läs mer om näringsvärden