Apelsinsoppa

6
0
Apelsinsoppa

En elegant soppa gjord på apelsiner. Kanelen ger en fantastisk smakkombination! Servera apelsinsoppan ljummen med uppvispad crème fraiche och kardemummaskorpor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Apelsinsoppa

Ingredienser

4 portioner
juice av 4 - 6 apelsiner (6 apelsiner motsvarar ca 6 dl )
rivet skal från 2 apelsiner
1 kanelstång
2 äggulor
2 msk florsocker
1 dl crème fraiche

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 870 KJ / 210 kCal
Fett 12 g
Läs mer om näringsvärden