Apelsinsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Apelsinsoppa

En elegant soppa gjord på apelsiner. Kanelen ger en fantastisk smakkombination! Servera apelsinsoppan ljummen med uppvispad crème fraiche och kardemummaskorpor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinerna och riv skalet fint från 1/3 av apelsinerna - utan att få med det vita.
  2. Pressa apelsinerna. Koka upp juicen tillsammans med kanelstången.
  3. Vispa äggulorna med florsockret. Häll över soppan och vispa. Tillsätt apelsinskalet lite i taget och smaka av så att soppan inte blir för bitter.
  4. Vispa crème fraichen hårt. Servera soppan ljummen med Kardemummaskorpor och en klick hårt vispad crème fraiche.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • juice av 6 apelsiner (6 apelsiner motsvarar ca 6 dl )
  • rivet skal från 2 apelsiner
  • 1 kanelstång
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 870 kJ / 210 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden