Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Varm äggtoddy med apelsin och vanilj

Äggtoddy är en typisk juldrink, här serverar vi den varm. Vi lagar en äggtoddy med mjölk som är krämig, söt och värmande. Välj själv om du vill göra toddyn med eller utan rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken.
  2. Vispa äggulor, socker, vaniljpulver och apelsinskal med elvisp till en krämig smet. Vispa ner rommen och mjölken. Vispa tills det blir skummigt.
  3. Häll upp i glas och toppa gärna med finrivet apelsinskal.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl mjölk
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • ev 3/4 dl mörk rom
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer