Crèma catalana

Crema Catalana är en krämig spansk dessert med smak av kanel och citron eller apelsin. Den får först stelna i kylskåpet och täcks därefter med ett karamelliserat lager socker inför servering. Crema Catalana är perfekt för dig som vill avsluta middagen med något som känns både festligt och lyxigt.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi803 KJ / 192 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g
Kommentarer
4 stUruselt recept! Som andra påpekat så blir det bara en lös smet. Jag har en proffstermometer, så det är inte temperaturen det hänger på.
Magnus
Blev snarare soppa Catalana. Stelnade efter vattenbad 40 minuter i ugnen vilket saknades i receptet.
Ulf
Hej Ulf! Oj nu blev det nog lite tokigt. Den här Crèma catalan ska bara koka på spisen. Viktigt att den kommer upp i temperatur för att den ska bli tjock. Den stelna ytterligare i kylen och får sen en konsistens som typ majonnäs. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Väldigt lös trots följt receptet noga. Men god smak.
Ulla
Goda smaker. Blev lite lös trots att jag mätte temperaturen noggrant.
Kerstin