Bagel med vispat jordnötssmör och hallonsylt

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Bagel med vispat jordnötssmör och hallonsylt

PB&J är ett klassiskt amerikanskt pålägg, det vill säga peanut butter and jelly – en perfekt smakkombination där salt möter sött. Vi serverar succéduon på en bagel och har dessutom lyft jordnötssmöret till nya, fluffiga höjder genom att vispa det tillsammans med grädde.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Bagel med vispat jordnötssmör och hallonsylt

Ingredienser

4 portioner
250 g  hallon
1/2 dl  strösocker
1 dl  rumstempererat jordnötssmör
1/2 krm  salt
1/2 dl  vispgrädde
1 tsk  lönnsirap (eller se tips)
4   bagels
flingsalt

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt bagels mot rostat glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Istället för lönnsirap: använd sirap eller honung för att söta jordnötssmöret. 

Vill du baka egna bagels?
Recept hittar du här!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Peanut butter jelly smoothie
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk fudge
Betyg 4.6 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smoothie med jordnötssmör, sylt och banan
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bagel med cocktailtomater och jordgubbar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordnötsvinägrett
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krispiga jordnötsbitar
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga