Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscousfräs med korv och päronsås

En bedårande rätt med mycket färg och smak. Couscousfräset bestående av krispiga grönsaker, kryddig korv och het ingefära blir spännande och ljuvligt ihop med den annorlunda, syrliga päronsåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 port.

  1. Koka upp vattnet med 1/2 tsk salt. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min. 
  2. Skär korven i strimlor. Fräs den utan extra matfett några min. Tillsätt grönsaksblandningen och låt fräsa med någon min. 
  3. Vänd i couscousen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 
  4. Skala, kärna ur och riv päronen grovt på rivjärn. 
  5. Blanda päronrivet med matyoghurten. Krydda med resten av saltet och pepparn samt ingefära.
  6. Servera couscousfräset med såsen, bröd och en blandad sallad.

För alla

Koka ris i stället för couscous om du inte tål gluten. Kontrollera för säkerhets skull ingrediensförteckningen på korven om du inte tål mjölk, laktos, gluten eller soja.
Byt ut matyoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Korven kan bytas ut mot en mildare variant om alla i familjen inte tycker om starka kryddor.

Gröna tipset: Uteslut korven och ersätt med kikärter om du inte vill äta kött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 3 kryddiga korvar t ex chorizo eller kabanossen
  • 1 påse djupfryst grönsaksblandning t ex broccoli och gul morot (à 500 g)
  • 2 krm peppar
  • 2 päron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 1/2 tsk mald ingefära
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden