Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous- och ostfyllda paprikor

Ostfyllda paprikor som bakas snabbt och enkelt i mikrovågsugn tillsammans med en couscous- och päronsallad, kan det bli bättre? En klick matyoghurt ger ett fint avslut på varje tugga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en mikrosäker form, häll på vatten och strö över 2/3 av saltet. Täck och koka paprikorna i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 4 minuter.
  2. Koka upp buljongtärningen med vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på 5-6 minuter.
  3. Skölj, kärna ur och skär päronet i små tärningar. Småtärna osten. Vänd ner päron och ost i couscousen.
  4. Tillsätt olivolja, äppelcidervinäger, resten salt och kajennpeppar och gärna hackade örter t ex basilika, timjan, persilja.
  5. Häll av vattnet från paprikorna.
  6. Fördela couscoussalladen i paprikan och servera genast med matyoghurt, bröd och en blandad sallad.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost t ex Edamer om du inte tål mjölkprodukter eller laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 röda paprikor
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 2 päron
  • 100 g hårdost (max 17% fett)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl hackade örter t ex basilika, timjan, persilja
Till servering
  • matyoghurt
  • bröd
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2323 kJ / 555 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden