Couscous från Fjärran Östern | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous från Fjärran Östern

Couscous från Fjärran Östern är en lättlagad och exotisk couscous men smaksättare som kardemumma, spiskummin och kajennpeppar. Servera couscousen med en sås av yoghurt, pistagemandel och färsk mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna äpplena. Skala och finstrimla ingefäran.
  3. Fräs lök och ingefära i oljan i en stekpanna ca 5 min. Krydda med kardemumma, spiskummin och kajenpeppar. Vänd i couscousen.
  4. Sås: hop ingredienserna till såsen. Servera couscous med såsen och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 äpplen (t ex Granny Smith)
  • 1 liten bit färsk ingefära (1 liten bit motsvarar ca 20 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 krm kajennpeppar
Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl hackad pistagemandel eller sötmandel
  • 1 msk hackad färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden