Fransk husmanskost när den är som godast – en mustig coq au vin med saftiga kycklinglår som får puttra i en mustig sås smaksatt med champinjoner, rökig bacon, timjan och lagerblad. Denna underbara gryta smakar som ett långkok trots sin korta tillagningstid. Garnera med hackad persilja och servera med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
12 2017
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Redaktionen
6/5/2017Hej Jan! Tror minsann att tryckfelsnisse har varit framme, jag har nu korrigerat i ingressen. Det går naturligtvis bra att äta denna gryta både med ris och potatis. Ta det du gillar bäst. Lycka till med kycklinggrytan. Hälsningar Ulrika
Jan
6/5/2017Receptet säger:"servera med nykokt potatis", men sedan "koka riset...". Vad gäller egentligen???
Johanna
3/28/2017Blev ingen hit härhemma tyvärr.