Coq au vin

32
5
Coq au vin

Fransk husmanskost när den är som godast – en mustig coq au vin med saftiga kycklinglår som får puttra i en mustig sås smaksatt med champinjoner, rökig bacon, timjan och lagerblad. Denna underbara gryta smakar som ett långkok trots sin korta tillagningstid. Garnera med hackad persilja och servera med nykokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
ca 450 g
kycklinglårfilé
140 g
bacon
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
250 g
färska champinjoner
1 msk
olja
3 dl
rött matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
1 dl
vatten
3
lagerblad
1 tsk
timjan
2 tsk
majsstärkelse
1/2
kruka persilja
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-05

Hej Jan! Tror minsann att tryckfelsnisse har varit framme, jag har nu korrigerat i ingressen. Det går naturligtvis bra att äta denna gryta både med ris och potatis. Ta det du gillar bäst. Lycka till med kycklinggrytan. Hälsningar Ulrika

Jan

2017-06-05

Receptet säger:"servera med nykokt potatis", men sedan "koka riset...". Vad gäller egentligen???

Johanna

2017-03-28

Blev ingen hit härhemma tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 3049 KJ / 729 kCal
Fett 39 g
Salt 3.03 g
Kolhydrater 55.7 g
Protein 36.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept