Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sill: Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i mjölet och skaka försiktigt bort överflödigt mjöl.
  2. Doppa filéerna i lätt uppvispat ägg och vänd i generöst med ströbröd. "Klappa in" ströbrödet så att det verkligen fastnar. 
  3. Lökgrädde: Skala, dela och skiva löken. Fräs den mjuk i smöret på medelvärme. Häll på grädde och låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Sill: Stek sillfiléerna hastigt i rikligt med smör i en het panna. Stek, ev. i omgångar, och lägg över på ett serveringsfat. Skeda upp den gräddkokta löken bredvid. 
  5. Till servering: Servera sillen med lökgrädde och skalpotatis. Garnera med dill.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Sill
  • 500 g urvattnad steksill
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • ca 3 dl ströbröd
  • 3 msk smör
Lökgrädde
  • 3 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och vitpeppar
Till servering
  • kokt skalpotatis
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?