Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det att använda frysta (osaltade) sillfiléer som man saltar på?
Mats
2022-09-25Är det lökgrädde på bilden? Ser ut som potatismos
Magnus
2022-09-24Hej, det där med lökgrädde, vad fick ni det ifrån? Eller är jag inne på fel recept? Söker det klassiska receptet "Stekt salt sill med löksås", som mina mor- och farfäder klassiskt spisade. Guida mig gärna rätt! Hälsningar Micke
Mikael
2022-07-02Hej Mikael! Kan det vara detta recept du är ute efter? https://www.ica.se/recept/klassisk-stekt-salt-sill-med-graddkokt-lok-644336/ annars har vi detta recept på löksås https://www.ica.se/recept/loksas-724253/ där du kan byta ut köttbuljongen mot grönsaksbuljong om det är mer den typen av sås du är ute efter. Hoppas det smakar som dina mor- och farfäders mat. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-07-06