Stekt salt sill med lökgrädde

9
2
Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Skriv ut
Stekt salt sill med lökgrädde

Ingredienser

4 portioner

Sill

500 g
urvattnad steksill
ca 2 dl
vetemjöl
2
ägg
ca 3 dl
ströbröd
3 msk
smör

Lökgrädde

3
gula lökar
1 msk
smör
3 dl
vispgrädde
-
salt och vitpeppar

Till servering

-
kokt skalpotatis
1/2
kruka dill

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Mats

2021-02-17

Lökgrädden blev ju helt magiskt god. Det här skall bli mitt favoritrecept på stekt saltsill i fortsättningen. Jag brukar även servera finriven morot till. Det blir saftigt och bra när det blandar sig med grädden.

Gabriella

2017-05-17

var hittar man saltsill nuförtiden? Sist hittade jag på PrisXtra i Hagastan, innan området revs. Jag saknar fortfarande tillgängligheten. Näringsrik, nostalgisk maträtt.

Testa liknande recept