Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Mats
2021-02-17Lökgrädden blev ju helt magiskt god. Det här skall bli mitt favoritrecept på stekt saltsill i fortsättningen. Jag brukar även servera finriven morot till. Det blir saftigt och bra när det blandar sig med grädden.
Gabriella
2017-05-17var hittar man saltsill nuförtiden? Sist hittade jag på PrisXtra i Hagastan, innan området revs. Jag saknar fortfarande tillgängligheten. Näringsrik, nostalgisk maträtt.