Stekt salt sill med lökgrädde

28
5
Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Stekt salt sill med lökgrädde

Ingredienser

4 portioner

Sill

500 g urvattnad steksill
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 3 dl ströbröd
3 msk smör

Lökgrädde

3 gula lökar
1 msk smör
3 dl vispgrädde
salt och vitpeppar

Till servering

kokt skalpotatis
1/2 kruka dill

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av mjöl och ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Mikael

2022-07-02

Hej, det där med lökgrädde, vad fick ni det ifrån? Eller är jag inne på fel recept? Söker det klassiska receptet "Stekt salt sill med löksås", som mina mor- och farfäder klassiskt spisade. Guida mig gärna rätt! Hälsningar Micke

Redaktionen ICAse

2022-07-06

Hej Mikael! Kan det vara detta recept du är ute efter? https://www.ica.se/recept/klassisk-stekt-salt-sill-med-graddkokt-lok-644336/ annars har vi detta recept på löksås https://www.ica.se/recept/loksas-724253/ där du kan byta ut köttbuljongen mot grönsaksbuljong om det är mer den typen av sås du är ute efter. Hoppas det smakar som dina mor- och farfäders mat. Hälsningar Ulrika

Rogert

2022-05-03

Helt underbart god mat.....och sååå nyttig också!!! Tillbaks på "Mammas gata"....😀🤩

Denis

2022-03-19

Gått