Stekt salt sill med lökgrädde

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
8
Stekt salt sill med lökgrädde

Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.

Stekt salt sill med lökgrädde

Ingredienser

4 portioner

Sill

500 g urvattnad steksill
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 3 dl ströbröd
3 msk smör

Lökgrädde

3 gula lökar
1 msk smör
3 dl vispgrädde
salt
vitpeppar

Till servering

kokt skalpotatis
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Klassisk, kanongod husmanskost 👌

Agneta

2024-01-27

Går det att använda frysta (osaltade) sillfiléer som man saltar på?

Mats

2022-09-25

Är det lökgrädde på bilden? Ser ut som potatismos

Magnus

2022-09-24

Testa liknande recept

Ugnsbakad falukorv
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda tomater och gurkstubbar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Finska pinnar
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga