Stekt salt sill med lökgrädde
Sillen hade en betydligt viktigare roll på 1950-talet än vad den har idag. Då fanns den ofta med till vardags eftersom den var både billig och näringsrik. I detta klassiska recept serveras den panerad tillsammans med gräddkokt lök och potatis.
Ingredienser
4 portioner
Sill
500 g urvattnad steksill
ca 2 dl vetemjöl
2 ägg
ca 3 dl ströbröd
3 msk smör
Lökgrädde
3 gula lökar
1 msk smör
3 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
Till servering
kokt skalpotatis
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Klassisk, kanongod husmanskost 👌
Agneta
2024-01-27Går det att använda frysta (osaltade) sillfiléer som man saltar på?
Mats
2022-09-25Är det lökgrädde på bilden? Ser ut som potatismos
Magnus
2022-09-24