Consommé

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Consommé

En fransk klassiker som hade en självklar plats även på svenska middagsbjudningar i början på 1900-talet. Denna förrätt är egentligen en lyxigare buljong gjord på fina råvaror som oxsvans, rotsaker, ägg och färs. Hemligheten bakom den kristallklara ytan är äggvita som klarar soppan.

Consommé

Ingredienser

8 dl

Buljong

1 kg oxsvans
1 tsk salt
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten purjolök
1/4 rotselleri
1 tsk timjan
2 lagerblad
10 vitpepparkorn

Klariff

1/4 rotselleri
1 morot
1 gul lök
100 g mager färs
6 äggvitor

Gör så här

03:00:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tyvärr väldigt besviken på smaken. Consommén blev klar och fin i färgen men inte alls den smak som jag sökte från tidigare upplevelser. Jag gissar att det behövs en hel del salt och reagerar nu efteråt på att det inte finns angivet i receptet någonstans.

    Mats

Näringsvärde per dl

Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0.5 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad