Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Coleslaw på surkål

Njut av en krämig vitkålssallad med sötma från äpple i ett spännande möte med surkål på burk. Smaskens som tillbehör till trendrätten pulled pork eller till kokt korv i bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv moroten fint.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
  3. Blanda morot, äppelklyftor och surkål med crème fraiche, honung och kumminfrön i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera coleslawen till t ex Pulled pork.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 1 dl surkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • 1 krm stötta kumminfrön
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 472 kJ / 113 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept