Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Coleslaw i salladsblad

Utsökt coleslaw med krispig vitkål, spänstig morot, färsk koriander och syrlig yoghurt som läggs på spröda och granna salladsblad. Blir ett utmärkt tillbehör till köttet eller grytan.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkål fint. Skala och riv morot grovt. Blanda med yoghurt, spiskummin, honung, koriander, salt och peppar.
  2. Lossa bladen från salladshuvudet. Lägg röran i bladen och servera gärna till Kycklinggryta med kanel och madras curry.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1 morot
  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 1 krm spiskummin
  • 1 tsk honung
  • 1 kruka hackad färsk koriander
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 salladshuvud
Lägg till i inköpslistan