Coeur de filét Provencale

Betyg 4.5 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Coeur de filét Provencale

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt
svartpeppar
1 msk smör

Vitlökssmör

1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås

Råstekt potatis

900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja

Tillbehör

150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater

Gör så här

00:45:00
00:05:00
00:03:00
00:12:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • 58 grader på köttet är alldeles för mycket. Max 50-52 och sedan vila

    Laila

  • Rosa blir det inte på 58, ta ut på 53/54 o sen vila. Då blir den perfekt rosa och smälter efter den sista 225 "puffen"

    Lars

  • Helt ok men ingen wow.

    Susan

Testa liknande recept

  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Avokado på flera sätt
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad