Coeur de filét Provencale

För att göra en riktigt bra oxfilé provencale används mittendelen som är den möraste delen av oxfilén – därav det franska namnet Coeur de filét Provencale. I vårt originalrecept får köttet och den råstekta potatisen smak av både vitlök och örter vilket för tankarna till Provence. Servera gärna tillsammans med haricot verts inlindade i bacon.

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten)
salt
svartpeppar
1 msk smör
Vitlökssmör
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
100 g rumstempererat smör
1/2 tsk worcestershiresås
Råstekt potatis
900 g potatis (gärna amandine)
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk olja
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
4 skivor bacon
persilja
2 msk ströbröd
1 msk olivolja
4 tomater
Gör så här
00:45:00
00:05:00
00:03:00
00:12:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
58 grader på köttet är alldeles för mycket. Max 50-52 och sedan vila
Laila
2025-08-10Rosa blir det inte på 58, ta ut på 53/54 o sen vila. Då blir den perfekt rosa och smälter efter den sista 225 "puffen"
Lars
2024-11-10Helt ok men ingen wow.
Susan
2024-05-05