Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis

Är du ute efter en lite lyxigare varmrätt? Tycker du dessutom om italienskt? Då är det här receptet på Coda alla Vaccinara, bräserad oxsvans på Rom´s vis, något för dig! Passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg oxsvans i bitar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 - 3 stjälkar selleri
ca 50 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
ca 4 dl torrt vitt vin
2 dl krossade tomater
2 msk konc. oxfond
2 dl vatten
1/2 dl grovhackad bladspenat
olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gremolata

1 vitlöksklyfta
1/2 dl grovhackad persilja
rivet skal av 1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ravioli med grönsakssås
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soffritto
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk gratäng
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerade selleristjälkar med soltorkade tomater
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tonfiskfylld stjälkselleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga