Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis
Är du ute efter en lite lyxigare varmrätt? Tycker du dessutom om italienskt? Då är det här receptet på Coda alla Vaccinara, bräserad oxsvans på Rom´s vis, något för dig! Passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg oxsvans i bitar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 - 3 stjälkar selleri
ca 50 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
ca 4 dl torrt vitt vin
2 dl krossade tomater
2 msk konc. oxfond
2 dl vatten
1/2 dl grovhackad bladspenat
olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1/2 dl grovhackad persilja
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer