Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis

Är du ute efter en lite lyxigare varmrätt? Tycker du dessutom om italienskt? Då är det här receptet på Coda alla Vaccinara, bräserad oxsvans på Rom´s vis, något för dig! Passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken och löken. Skala och skär moroten i mindre tärningar. Ansa och skär stjälksellerin i tärningar.
  2. Salta och peppra oxsvansen. Bryn den runt om i omgångar i en het stekpanna. Lägg över på ett fat. Skär pancetta i tärningar.
  3. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja utan att de tar färg tillsammans med pancetta i en stor kastrull ca 10 minuter. Blanda ner oxsvansen.
  4. Tillsätt vin och sjud ca 1 minut. Tillsätt tomater, fond och vatten. Oxsvansen ska precis täckas av vätska och grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock ca 2 1/2 timmar tills köttet släpper från benet. Skumma av grytan då och då. Låt svalna och ställ i kylen.
  6. När grytan fått stå i kylen över natten flyter det smälta fettet från oxsvansen upp till ytan och ligger som en "kaka". Lyft bort den före uppvärmningen.
  7. Gremolata: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda med grovhackad bladpersilja och citronskal.
  8. Strö över gremolata och servera gärna med färsk pasta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg oxsvans i bitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 3 stjälkar selleri
  • ca 50 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
  • ca 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk konc. oxfond
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl grovhackad bladspenat
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Gremolata
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?