Cocktailtårta

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Cocktailtårta

Cocktailtårtan är faktiskt en föregångare till nutidens smörgåstårta, och den serverades på 30-talets hippa cocktailpartyn. Grundprincipen är densamma, olika fyllningar med till exempel ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor i lager. Men istället för bröd så är denna gjord på gräddade pajbottnar.

Cocktailtårta

Ingredienser

12 bufféportioner

Pajbottnar

7 dl vetemjöl (à 420 g)
250 g smör
1/2 dl vatten

Ansjovisfyllning

1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 rödlök
100 g rumstempererat smör

Ädelostfyllning

140 g ädelost
1 dl majonnäs

Garnering

1 förp handskalade stora räkor (à 200 g)
1 citron
2 dl majonnäs
150 g svart caviar
plockad dill

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott.

    Marjaana

Näringsvärde per bufféportion

Energi2219 KJ / 531 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Petit choux med ostfyllning
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Slottsstek
    Betyg 4.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Coeur de filét Provencale
    Betyg 4.5 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatisbröd
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad