Cobbsallad med bacon och lapsang souchong dressing

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Cobbsallad med bacon och lapsang souchong dressing

En lapsang souchong-dressing ger här en rökig twist till en klassisk cobbsallad. Lapsang souchong är ett svart te med mycket smak. Låt gärna dressingen stå och dra för att smakerna ska utvecklas. 

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ett rustikt fat med en blandad sallad och en liten skål med dressing vid sidan om.

Ingredienser

4 förrättsportioner

Lapsang souchong dressing

2 tsk lapsang souchong te i lösvikt
1 msk olivolja
1 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 tsk äggvita
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt

Cobbsallad

200 g färsk grönkål
10 färsk brysselkål
10 körsbärstomater
1 förp bacon (à 140 g)
1 avokado
ca 150 g Forme d’ambert eller annan grönmögelost

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Upplevde det var för lite dressing, skulle föreslå dubbel sats. Smaka av med saltet, kunde varit mindre än receptet.

    Agneta

Näringsvärde per förrättsportion

Näringsvärdet är beräknat med hela satsen dressing.
Energi1705 KJ / 407 kCal
Fett32 g
Salt2.9 g
Kolhydrater7 g
Protein22 g

Testa liknande recept

  • Rotselleri- och ädelostsmör
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Karamellig brysselkål
    Betyg 4.3 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkålschips
    Betyg 2.5 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad