Clementintårta med hasselnötskräm

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
0
Clementintårta med hasselnötskräm

Underbara tårtor! Den lena hasselnötskrämen under den luftiga yoghurtmoussen med clementiner på toppen gör denna tårta till en välsmakande harmoni av syra och sötma.

Clementintårta med hasselnötskräm

Ingredienser

16 portioner

Botten

50 g smör
150 g chokladcookies

Fyllning

1 burk hasselnötskräm (à 350 g)

Yoghurtmousse

2 1/2 gelatinblad
8 clementiner
1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt (3%)

Till servering

clementiner
chokladcookies
mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi997 KJ / 238 kCal
Fett15 g
Salt0.78 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
Betyg 4.4 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonmoussetårta
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med vit choklad och passionstäcke
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrus och russinkompott med kokospannacotta
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst nougattårta på nötig browniebotten
Betyg 3.8 av 5.
128 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktmaräng på chokladbotten (Modern änglamat)
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga