Clementintårta med hasselnötskräm
![Clementintårta med hasselnötskräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119727/cf_259/clementintarta_med_hasselnotskram.jpg)
Underbara tårtor! Den lena hasselnötskrämen under den luftiga yoghurtmoussen med clementiner på toppen gör denna tårta till en välsmakande harmoni av syra och sötma.
![Clementintårta med hasselnötskräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_119727/cf_259/clementintarta_med_hasselnotskram.jpg)
Ingredienser
16 portioner
Botten
50 g smör
150 g chokladcookies
Fyllning
1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
Yoghurtmousse
2 1/2 gelatinblad
8 clementiner
1 äggvita
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 dl vispgrädde
2 dl naturell yoghurt (3%)
Till servering
clementiner
chokladcookies
mynta
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi997 KJ / 238 kCal
Fett15 g
Salt0.78 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer