Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Clementintårta med hasselnötskräm

Underbara tårtor! Den lena hasselnötskrämen under den luftiga yoghurtmoussen med clementiner på toppen gör denna tårta till en välsmakande harmoni av syra och sötma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt sönder kakorna och lägg dem i en matberedare. Häll ner smöret och mixa ihop. Fördela smulorna i ett jämnt lager i formen och platta till. Sätt in den i kylskåp för att stelna ca 30 minuter. 
  3. Fyllning: Lossa och ta bort ringen på formen. Bred hasselnötskrämen i ett jämnt lager över botten. Spänn fast ringen på formen och ställ in i kylskåp under tiden som man gör moussen. 
  4. Mousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Skär av skalet och det vita från clementinerna med en kniv och skär frukten i hinnfria klyftor och sedan i bitar. Låt dem rinna av i en sil.
  5. Vispa äggvitan till ett fast skum i en fettfri bunke. Vispa i sockret fortsätt att vispa tills det blir fast. Blanda äggulan och grädden och vispa det tjockt.
  6. Ta upp gelatinbladen (låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur dem). Smält gelatinbladen i en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av yoghurten i det smälta gelatinet. Blanda därefter ner dem i resten av yoghurten under omrörning. Vänd ner grädden och clementinerna och till sist äggvitan. Häll moussen över hasselnötskrämen och bred ut den. Slå formen försiktigt mot bänken så att moussen fördelar sig jämnt. Låt tårtan stå i kylskåp för att stelna ca 2 timmar.
  7. Till servering: Garnera med clementiner, krossade cookies och mynta.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 16
Botten
  • 50 g smör
  • 150 g chokladcookies
Fyllning
  • 1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
Yoghurtmousse
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 8 clementiner
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl naturell yoghurt (3%)
Till servering
  • clementiner
  • chokladcookies
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 997 kJ / 238 kCal