Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fryst nougattårta på nötig browniebotten

Drömgod tårta med nougatchokladmousse på hasselnötsbotten som du bara måste prova. Servera den då gärna i portionsbitar med en halva passionsfrukt som ger en god syrlig konstrast. Det är också gott med en slät havtornssås.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 portioner).
  3. ”Bröa” botten på formen och ca 2 cm av kanten med kakao.
  4. Hacka hasselnötterna fint.
  5. Vispa ihop hasselnötskräm, 1 av äggen (för 8 portioner), kakao och hasselnötter.
  6. Dela resten av äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i hasselnötsblandningen.
  7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
  8. Hacka chokladen och 2⁄3 av nougaten grovt. Smält i vattenbad. Ta från värmen. Vispa grädden löst.
  9. Rör ner rumsvarma äggulor, en i taget, i chokladblandningen. Vänd ner grädden, lite i taget, till en jämn mousse.
  10. Bred ut moussen över kakan. Ställ i frysen minst 5 timmar.
  11. Ta ut tårtan när ytan känns fryst. Smält resten av nougaten i vattenbad.
  12. Ringa över smält nougat på tårtan. Ställ tillbaka i frysen. Hit kan förberedas.
  13. Vid servering: Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Servera gärna med urgröpta passionsfrukter.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skulle nougatchokladmoussen skära sig när gulorna blandas ner kan man få den att gå ihop genom att mixa den slät med stavmixer.
Börja gärna med chokladen, punkt 8 så hinner den svalna tills det är dags för den.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 burk hasselnötskräm (à 350 g)
  • 4 rumsvarma ägg
  • 1 dl kakao
  • 100 g mjölkchoklad
  • 250 g nougat
  • 5 dl vispgrädde
  • smör och kakao till formen
Till servering
  • ev 4 delade passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare