Clementinpannacotta - perfekt juldessert

Betyg 4.4 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Clementinpannacotta - perfekt juldessert

Här är den perfekta juldesserten! Den är julig, god, enkel och lätt att förbereda. I denna juliga efterrätt får clementin sätta smak och doft på krämig pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta som serveras i glas med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Clementinpannacotta - perfekt juldessert

Ingredienser

6 portioner

Clementinpannacotta

3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver

Solroskrokant

25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solroskärnor

Garnering

2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta

Gör så här

00:05:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Hej, vad man kan ta istället för solroskärnor? Eller går dessa att utesluta eller finns tips på annat ”smul”? Tack på förhand!

    Linda

    Hej Linda! solroskärnorna går att byta mot pumpakärnor, hasselnötter eller andra nötter. Eller helt uteslutas. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej, kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver

    Christina

    Hej Christina! Det kan du göra. Ta lite mera bara, typ 1-2 tsk skulle jag gissa. Provsmaka och ev ta i lite till innan du häller upp dem på glas. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Snygg, god och förberedningsbar liten julefterrätt. Har däremot ändrat till 3 gelatinblad, 2 blev lite för lös.

    Maria

  • Kan man använda satsumas istället för mandarin?

    Eva-maria

    Hej Eva-Maria! Ja, all småcitrus fungerar lika bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegod pannacotta men krokanten var svår att få till. Kanske rörde jag för mycket? Tyckte också att pannacottan blev lite för stabbig så 2 eller 2,5 gelatinblad hade kanske räckt?

    Victoria

    Tack Victoria och ni andra som kommenterat angående gelatinet. Vi har nu justerat och minskat från 3 till 2 gelatinblad. Hoppas panacottan ändå smakade gott. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Skriv gärna vilken sorts gelantin. Törsleffs är 10 st/17 gr. Rekommenderar 1,5 blad per dl vätska. Alltså 3 blad för detta recept med 4 dl grädde och 1 dl saft.

    Siv

  • Gjorde den till 1:a advent 🕯️ och den blev god men stabbig så 3 gelatinblad är nog fel bör vara 2 antar jag?

    Carina

  • Gjorde exakt som receptet o fick ut 1 dl vätska samt skal men när jag blandat i gelatinblad samt vaniljpulver såg det liksom grynigt ut man såg väldigt lite av de svarta kornen såg inte så fräscht ut

    Johanna

  • Smakar och doftar fantastiskt 😋

    Åsa

  • I receptet står det somrosfrön, köpte det och det var skal på?? Ska det vara solrosfrön eller solroskärnor?

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Daimpannacotta
    Betyg 4.4 av 5.315 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritspannacotta med turkisk peppar
    Betyg 4.5 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumlepannacotta
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Yoghurtpannacotta med citrussallad
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blåbärspannacotta
    Betyg 4.3 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad