Clementinpannacotta - perfekt juldessert

Här är den perfekta juldesserten! Den är julig, god, enkel och lätt att förbereda. I denna juliga efterrätt får clementin sätta smak och doft på krämig pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta som serveras i glas med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Ingredienser
6 portioner
Clementinpannacotta
3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Solroskrokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solroskärnor
Garnering
2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta
Gör så här
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
19 stHej, vad man kan ta istället för solroskärnor? Eller går dessa att utesluta eller finns tips på annat ”smul”? Tack på förhand!
Linda
Hej Linda! solroskärnorna går att byta mot pumpakärnor, hasselnötter eller andra nötter. Eller helt uteslutas. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hej, kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver
Christina
Hej Christina! Det kan du göra. Ta lite mera bara, typ 1-2 tsk skulle jag gissa. Provsmaka och ev ta i lite till innan du häller upp dem på glas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Snygg, god och förberedningsbar liten julefterrätt. Har däremot ändrat till 3 gelatinblad, 2 blev lite för lös.
Maria
Kan man använda satsumas istället för mandarin?
Eva-maria
Hej Eva-Maria! Ja, all småcitrus fungerar lika bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jättegod pannacotta men krokanten var svår att få till. Kanske rörde jag för mycket? Tyckte också att pannacottan blev lite för stabbig så 2 eller 2,5 gelatinblad hade kanske räckt?
Victoria
Tack Victoria och ni andra som kommenterat angående gelatinet. Vi har nu justerat och minskat från 3 till 2 gelatinblad. Hoppas panacottan ändå smakade gott. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Skriv gärna vilken sorts gelantin. Törsleffs är 10 st/17 gr. Rekommenderar 1,5 blad per dl vätska. Alltså 3 blad för detta recept med 4 dl grädde och 1 dl saft.
Siv
Gjorde den till 1:a advent 🕯️ och den blev god men stabbig så 3 gelatinblad är nog fel bör vara 2 antar jag?
Carina
Gjorde exakt som receptet o fick ut 1 dl vätska samt skal men när jag blandat i gelatinblad samt vaniljpulver såg det liksom grynigt ut man såg väldigt lite av de svarta kornen såg inte så fräscht ut
Johanna
Smakar och doftar fantastiskt 😋
Åsa
I receptet står det somrosfrön, köpte det och det var skal på?? Ska det vara solrosfrön eller solroskärnor?
Åsa