Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Clementinkompott med grädde

En efterrätt med ett uns av nostalgi och inte så lite julkänsla. Du gör enkelt en kompott av skivade clementiner som får dra ihop med en sockerlag kryddad med kardemumma. Serveras tillsammans med fluffigt vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva clementinerna. Ta bort eventuella kärnor.
  2. Koka upp vatten, socker och kardemumma. Häll lagen över clementinerna och låt stå minst 10 minuter.
  3. Vispa grädden och servera till clementinerna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd vispbart gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 clementiner
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 890 kJ / 213 kCal