Du kommer att bli positivt överraskad över hur snabbt det går att göra din egna marmelad. Du kokar bara ihop strimlade clementiner med syltsocker och kan sedan avnjuta marmeladen på ett nybakat bröd med krämigt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde detta exakt, inklusive koktid! Tog mig också tiden att skära utan hinnor. När den stelnat var den helt grynig och tjock som rumsvarm knäck.... Fick koka upp i två omgångar och tillsätta 2 dl vatten varje gång. Då fick jag i alla fall att den var stenhård, men inte kolatjock... Vatten, eller mindre syltsocker?
Monica
2023-01-03Snabbt och snabbt… det var ganska tidsödande att skala och strimla skalen.
Rebecka
2022-11-29Asså min blev stenhård när den kallnat?? Står vatten på alla andra marmelader man gör, ska de inte vara vatten också?
Linnéa
2022-11-22Hej Linnéa! Kan det ha blivit så att du råkade koka den lite för länge? Det du kan göra är att tillsätta lite vatten och koka upp den till lösare konsistens.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-23