Clementinmarmelad
Du kommer att bli positivt överraskad över hur snabbt det går att göra din egna marmelad. Du kokar bara ihop strimlade clementiner med syltsocker och kan sedan avnjuta marmeladen på ett nybakat bröd med krämigt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 1 liter
1 kg clementiner
1 kg syltsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats.
Energi19190 KJ / 4590 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1110 g
Protein8 g
Kommentarer
Följde nedanstående skribenters tips, tack så mycket! Dvs körde fruktköttet i mixern, hackade skalen med min Alligator, rev ned ingefära samt följde vattenmängden på syltsockerpåsen. Lät sedan marmeladen koka till önskad konsistens. Blev otroligt god marmelad! Skalen gav en väldigt god smak. Perfekt sätt att "bli av med" clementiner som har blivit halvsega. De sega hinnorna flöt upp till ytan under kokningen och var lätta att bara plocka bort.
Karin
2024-10-16Följde receptet på syltsocker påsen. Lade till 4 dl vatten och kokade enligt påsen 5 plus 10 minuter. Hade även i 2 msk riven ingefära. Skalen hackade jag med en lökhackare en sk Alligator och det gick snabbt. Skar bara bort om det var mycket vitt under skalet. Blev mycket gott.
Fredrik
2024-03-06Följde detta exakt, inklusive koktid! Tog mig också tiden att skära utan hinnor. När den stelnat var den helt grynig och tjock som rumsvarm knäck.... Fick koka upp i två omgångar och tillsätta 2 dl vatten varje gång. Då fick jag i alla fall att den var stenhård, men inte kolatjock... Vatten, eller mindre syltsocker?
Monica
2023-01-03