Clementinmarmelad

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
10
Clementinmarmelad

Du kommer att bli positivt överraskad över hur snabbt det går att göra din egna marmelad. Du kokar bara ihop strimlade clementiner med syltsocker och kan sedan avnjuta marmeladen på ett nybakat bröd med krämigt smör.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Clementinmarmelad

Ingredienser

ca 1 l
1 kg  clementiner
1 kg  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på en hel sats.

Gör så här

Tips

Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.

Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt. Titta, lukta och smaka: så länge kokningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.

Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Följde receptet på syltsocker påsen. Lade till 4 dl vatten och kokade enligt påsen 5 plus 10 minuter. Hade även i 2 msk riven ingefära. Skalen hackade jag med en lökhackare en sk Alligator och det gick snabbt. Skar bara bort om det var mycket vitt under skalet. Blev mycket gott.

Fredrik

2024-03-06

Följde detta exakt, inklusive koktid! Tog mig också tiden att skära utan hinnor. När den stelnat var den helt grynig och tjock som rumsvarm knäck.... Fick koka upp i två omgångar och tillsätta 2 dl vatten varje gång. Då fick jag i alla fall att den var stenhård, men inte kolatjock... Vatten, eller mindre syltsocker?

Monica

2023-01-03

Snabbt och snabbt… det var ganska tidsödande att skala och strimla skalen.

Rebecka

2022-11-29

Näringsvärde per portion

Energi19190 KJ / 4590 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1110 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga