Clementinmarmelad

17
8
Clementinmarmelad

Du kommer att bli positivt överraskad över hur snabbt det går att göra din egna marmelad. Du kokar bara ihop strimlade clementiner med syltsocker och kan sedan avnjuta marmeladen på ett nybakat bröd med krämigt smör.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Clementinmarmelad

Ingredienser

ca 1 l
1 kg clementiner
1 kg syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på en hel sats.

Gör så här

Tips

Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.

Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt. Titta, lukta och smaka: så länge kokningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.

Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Rebecka

2022-11-29

Snabbt och snabbt… det var ganska tidsödande att skala och strimla skalen.

Linnéa

2022-11-22

Asså min blev stenhård när den kallnat?? Står vatten på alla andra marmelader man gör, ska de inte vara vatten också?

Redaktionen ICAse

2022-11-23

Hej Linnéa! Kan det ha blivit så att du råkade koka den lite för länge? Det du kan göra är att tillsätta lite vatten och koka upp den till lösare konsistens.😊 Hälsningar Elina

Kersti

2022-02-24

Jag menar då givetvis bara mandarinerna i mixern.

Näringsvärde per portion

Energi 19190 KJ / 4590 kCal
Fett 2 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 1110 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden