Apelsin- och citronmarmelad

Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
2
Apelsin- och citronmarmelad

Bittersöt marmelad att servera till scones, rostat bröd eller cupcakes. Marmeladen har en härlig smak av apelsin med liten bitterhet i och med du även använder skalet i marmeladen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Apelsin- och citronmarmelad

Ingredienser

2 l
800 g  apelsiner
400 g  citroner
4 dl  vatten
1 kg  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om kokning av marmelad

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Supergod, helt lagom bitter med massor av apelsinsmak. Lätt att göra.

Elisabeth

2023-03-22

Hur länge står sig marmeladen?

Isa

2017-12-07

Hej Isa! Den kan hålla flera månader. Beor på hur ofta man har den framme och om man stoppar ner smutsiga knivar osv. Den möglar om den blivit dålig. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-12-08

Testa liknande recept

Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrusmarmelad med ingefära
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga