Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Apelsin- och citronmarmelad

Bittersöt marmelad till scones, rostat bröd eller cupcakes!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta citrusfrukterna väl i varmt vatten. Torka dem och skär bort ändarna.
  2. Skär i klyftor och ta bort ev kärnor. Mixa stötvis i en matberedare till små bitar.
  3. Koka upp det mixade med vatten och syltsocker i en stor kastrull. Låt koka utan lock ca 15 minuter.
  4. Låt svalna något och fyll i väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara kallt. Använd gärna som topping till Coconut cupcake med apelsinfrosting.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 l
  • 800 g apelsiner
  • 400 g citroner
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer