Clarias med teriyakisås och syrlig gurksallad

Betyg 1.9 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Clarias med teriyakisås och syrlig gurksallad

Clarias är en sötvattensfisk som är fast i köttet och påminner lite om ljus kött. Den tål att kryddas, så smaka dig gärna fram. En spännande rätt som här serveras tillsammans med teriyakimarinad, ris och en god gurksallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2025

En bit fisk på nykokt ris och en sallad med gurka och böngroddar.

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris
500 g fiskfilé (Clarias)
salt
peppar
2 tsk olja
150 ml teriyakimarinad

Gurksallad

1 gurka
1 förp böngroddar (à 180 g)
1 lime
2 tsk olja (gärna sesamolja)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Jag är inte kräsen i mat men denna maträtt gick inte att äta!!!

    Jeanette

  • Gott! Barnen gillade det. För en som inte är jätteglad i fisk så är detta ett bra alternativ. Som långkokt kött.

    Jonathan

  • Supergott recept! Stekte fisken istället för att köra i ugnen efter att ha läst kommentarerna. Fisken blev saftig och mör och smakade ju jättegott. Kommer absolut göra det här receptet igen!

    Anna

  • Om denna fisk dyker upp i något recept igen kommer jag säga upp matkassen, riktigt illa🤢🤢

    Martin

    Tack Martin och alla ni andra som kommenterat i receptet. Tråkigt att flera av er inte är nöjda med fisken. Jag har skickat er feedback till ansvariga för matkassen. Har ni frågor kring produkterna hänvisar vi till vår Kundservice. De kan ge bättre svar och hjälp i denna typ av frågor. Kontaktuppgifter hittar ni på följande sida: https://www.ica.se/kundservice/ Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Det här var oätligt tyvärr. Vi slängde allt.

    Anneli

  • Goda smaker och spännande fisk, kul med lite nytt på fiskfronten. Förstår inte kommentarerna nedan, om man följer receptet och ser till att fisken håller 65°C blir konsistensen fast och fin. Smaklös? Men krydda lite mer då!! Fetthalten ligger på under 6 %, alltså inte särskilt fet.

    Anne

  • Varken jag eller sambon är kräsna alls - men detta gick fan inte att stoppa i munnen ens. Riktigt vidrigt konsistens, slemmig och slabbig. Riktigt besviken på denna rätt/fisk.

    Klara sofie

  • Slemmig, lite otrevlig konsistens. Tacksam om ni kan skriva ut mättat resp. Omättat fett.

    Anna karin

    Tack Anna Karin för din kommentar! Tyvärr kan vi i dagsläget inte skriva ut dem båda pga. teknisk begränsning. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Smaklöst, obehaglig konsistens på den afrikanska ålmalen. Mjuk och fet. Hjälpte inte att försöka med teriyakisåsen.

    Louise

  • I princip helt oätlig. Mår nästan illa av den.

    Tobias

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 582 kCal
Fett14 g
Salt3.5 g
Kolhydrater76 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koreansk rissallad med gurka och ägg
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bi Bim Bap med räkor
    Betyg 3.4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bibimbap med svamp
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nigiri-sushi
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bi Bim Bap med kimchi och räkor
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad