Clarias med teriyakisås och syrlig gurksallad

Clarias är en sötvattensfisk som är fast i köttet och påminner lite om ljus kött. Den tål att kryddas, så smaka dig gärna fram. En spännande rätt som här serveras tillsammans med teriyakimarinad, ris och en god gurksallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2025

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 582 kCal
Fett14 g
Salt3.5 g
Kolhydrater76 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
35 stJag är inte kräsen i mat men denna maträtt gick inte att äta!!!
Jeanette
Gott! Barnen gillade det. För en som inte är jätteglad i fisk så är detta ett bra alternativ. Som långkokt kött.
Jonathan
Supergott recept! Stekte fisken istället för att köra i ugnen efter att ha läst kommentarerna. Fisken blev saftig och mör och smakade ju jättegott. Kommer absolut göra det här receptet igen!
Anna