Clam chowder med grillade majskolvar

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Clam chowder med grillade majskolvar

Clam chowder är en amerikansk redd musselsoppa, som i detta recept lagas över öppen eld eller över glödande kol i grill. Gräddfilen ger en trevlig lite syrlig karaktär till soppan som gifter sig fint med de söta grillade majskolvarna.

Clam chowder med grillade majskolvar

Ingredienser

4 portioner
1 nät venus musslor eller vongole på burk (à 260 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 grillade majskolvar (se länk nedan under steg 6)
8 medelstora potatisar
400 g fisk (ta gärna någon som ser fin ut och som passar din kassa)
1 dl gräddfil
1 dl musselspad
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1886 KJ / 451 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pepparrotsolja
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Röksalt
Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad