Clam chowder med grillade majskolvar

2
0
Clam chowder med grillade majskolvar

Clam chowder är en amerikansk redd musselsoppa, som i detta recept lagas över öppen eld eller över glödande kol i grill. Gräddfilen ger en trevlig lite syrlig karaktär till soppan som gifter sig fint med de söta grillade majskolvarna.

Clam chowder med grillade majskolvar

Ingredienser

4 portioner
1 nät venus musslor eller vongole på burk (à 260 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 grillade majskolvar (se länk nedan under steg 6)
8 medelstora potatisar
400 g fisk (ta gärna någon som ser fin ut och som passar din kassa)
1 dl gräddfil
1 dl musselspad
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
1/2 dl hackad persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1886 KJ / 451 kCal
Fett 12.2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden