Clam chowder med grillade majskolvar
Clam chowder är en amerikansk redd musselsoppa, som i detta recept lagas över öppen eld eller över glödande kol i grill. Gräddfilen ger en trevlig lite syrlig karaktär till soppan som gifter sig fint med de söta grillade majskolvarna.
Ingredienser
4 portioner
1 nät venus musslor eller vongole på burk (à 260 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 grillade majskolvar (se länk nedan under steg 6)
8 medelstora potatisar
400 g fisk (ta gärna någon som ser fin ut och som passar din kassa)
1 dl gräddfil
1 dl musselspad
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1886 KJ / 451 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Kommentarer