Clam chowder

Clam chowder är en mustig musselsoppa med anor från amerikanska östkusten. Denna klassiska clam chowder är en matig soppa med rimmat fläsk, tärnad potatis, lök och såklart musslor. En varm och smakrik clam chowder som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser
4 portioner
Clam chowder
2 gula lökar
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 400 g)
200 g rotselleri
100 g rimmat sidfläsk
1 msk smör
2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
3 dl vispgrädde
1 kg blåmusslor
salt
svartpeppar
1 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja och timjan)
Till servering
bröd
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi3386 KJ / 803 kCal
Fett51 g
Salt2.2 g
Kolhydrater33 g
Protein55 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stÄlskas av hela familjen!
Anna