Clam and cod chowder

Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Clam and cod chowder

Clam chowder är en musselsoppa som är vanlig på USAs östkust, främst i New England. Det finns många varianter och i denna variant får musslorna sällskap av mild och god torsk samt knaprigt bacon. Serveras med pressad potatis till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Clam and cod chowder

Ingredienser

4 portioner
375 g torsk
450 g kokta musslor med skal
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar stjälkselleri
1 tomat
140 g tärnat bacon
1 tsk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 kruka gräslök

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3025 KJ / 723 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater50 g
Protein49.3 g

Testa liknande recept

Grillade musslor med holy trinitysmör
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kokt torsk med mussel- och chilistuffing
Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Aioligratinerade musslor
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Honungsglaserad stjälkselleri
Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Spaghetti med musselsås express
Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad