Clam and cod chowder

Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Clam and cod chowder

Clam chowder är en musselsoppa som är vanlig på USAs östkust, främst i New England. Det finns många varianter och i denna variant får musslorna sällskap av mild och god torsk samt knaprigt bacon. Serveras med pressad potatis till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Clam and cod chowder

Ingredienser

4 portioner
375 g torsk
450 g kokta musslor med skal
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 stjälkar stjälkselleri
1 tomat
140 g tärnat bacon
1 tsk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 kruka gräslök

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3025 KJ / 723 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater50 g
Protein49.3 g

Testa liknande recept

  • Aioligratinerade musslor
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglaserad stjälkselleri
    Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spaghetti med musselsås express
    Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad