Clafoutis med jordgubbar

Sommarens enklaste jordgubbspaj är denna clafoutis med jordgubbar! Vi har bytt ut de traditionella körsbären, som oftast används i detta franska bakverk. Servera gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
8 portioner
1 lime (skalet)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 1/4 dl vetemjöl
16 färska jordgubbar , normalstora
2 msk potatismjöl
smör (till formarna)
50 g vit choklad
Till servering:
vispad grädde eller grekisk yoghurt
Gör så här
00:25:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1199 KJ / 286 kCal
Fett18 g
Salt0.3 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Är ugnsteperaturen för varmluft eller vanlig ugn? Efter 25 min i vanlig ugn var mitten av kakan fortfarande flytande.
Désirée
2025-07-27Hej Desirée! Om alla ugnar i Sverige vore precis likadana hade vi varit så lyckliga här i köket! ;) Man får helt enkelt hålla lite koll själv. Vi har provbakat den i vanlig ugn. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-04Roligt att pröva nytt. Jag gjorde en glutenfri variant med mandelmjöl och rismjöl.mandelspån ovan blir krispigt.
Inger
2025-07-06Gott o enkelt
Vera
2025-06-17