Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall sommarsoppa med rabarber och jordgubbar

Ljuvlig och förträfflig kall sommarsoppa med rabarber och jordgubbar. Fruktig och lätt med den förträffliga rabarbern och jordgubbarnas sötma. Vaniljstång och vitt vin ger en angenäm och elegant smak. En klick lättvispad grädde - soppan är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med socker. Tillsätt vitt vin och saft från lime.
  2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner innehållet i kastrullen och lägg även i själva stången. Ansa och skär rabarberstjälken i mindre bitar och tillsätt den.
  3. Låt koka i ca 10 minuter under lock. Tillsätt jordgubbarna. Låt svalna.
  4. Låt stå kallt i några timmar. Servera med lättvispad grädde och ev en liten skorpa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • saften från 1 lime
  • 1 rabarberstjälk
  • 1 l rensade jordgubbar
Till servering
  • lättvispad grädde
  • ev skorpor
Lägg till i inköpslistan