Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sill med lime, salladslök och basilika

En spännande sillinläggning smaksatt med frisk lime och kryddig basilika. Med snabbinlagd 5-minuterssill går det lätt att tillaga den här krämiga sillen med asiatisk touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i 2 cm stora bitar.
  2. Skölj limen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Ansa, skölj och strimla salladslöken fint. Strimla basilikabladen.
  3. Blanda limeskal, salladslök och basilika med crème fraiche. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  4. Vänd ner sillen i crème fraichen.  Det går bra att servera sillen direkt men den får mer smak om den får stå över natten.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • skal från 1 lime
  • 1/2 msk färskpressad limesaft
  • 4 salladslökar
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1209 kJ / 289 kCal