Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

En delikat rätt som är utmärkt på buffébordet. Laxfilén marineras i en syrlig citrusmarinad innan du lägger den i skivor på ett fat. Strö över salt och peppar följt av dill, pepparrot och krispiga rädisor. Ätliga blommor ger en extra lyxig känsla.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Citrusmarinerad lax med pepparrot och dill

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg laxfilé (mittbit)
1 1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 citroner
3 apelsiner
1 4/5 tsk flingsalt eller salt (1 3/4 flingsalt motsvarar ca 1 tsk salt)
1 krm nymalen svartpeppar
1 dl riven pepparrot
1 dl plockad dill
2 dl skivade rädisor

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Riktigt gott. Men det gick lika bra att använda redan frysta laxfiléer, särskilt om det inte var lika många gäster till maten.

    Gunnel

Näringsvärde per portion

Energi1410 KJ / 337 kCal

Testa liknande recept

  • Rommarinerad apelsinsallad med sorbet
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skärgårdsböckling
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad