Citrontiramisu med maränger

Fräsch variant på tiramisu som helt klart kommer att imponera på dina gäster. Doppa savoiardikex i den italienska citronlikören limoncello, eller apelsinsaft, innan du varvar dem i glas med mascarponekräm och lemon curd. Maränger bryter av mot citronen.
 Ett recept från: 
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
6 portioner
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk florsocker
12  savoiardikex
1 1/2 - 2 dl Lime Citron Liqeur (t ex. limoncello eller stark apelsinsaft)
1 dl lemon curd
Till servering
1/2  ask färska hallon (à 125 g)
ca 1 dl mini maränger
 färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1619 KJ / 387 kCal
Fett17 g
Salt0.23 g
Kolhydrater43 g
Protein2 g
Kommentarer
8 stSka det va koncentrerad saft ???
Lana
Hej Lana! Jag skrev in nu att det ska vara starkt blandad saft. Det blir godast! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
För stark syrlighet för vårt tycke. Den var godare dagen efter, då åt vi den kyld.
Ylva
Med limoncello blir den väldigt spritig, inte alls gott. Skulle hellre doppa savoiardikexen i någon citronsockerlösning och ev servera limoncellon till eller lite, lätt ovanpå.
Karin