Chokladrulltårta med hallonlakrits | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladrulltårta med hallonlakrits

Ett snabblagat recept på somrig chokladrulltårta med hallonlakritsfyllning. Du gör rulltårtan av bland annat smör, socker, kakao, ägg, hallon och grädde. Fantastisk att servera till efterrätt eller till fikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kaka: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda vetemjöl och kakao. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
  4. Bre ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Lägg under tiden fram ett bakplåtspapper och strö över lite socker. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det övre papperet. Lossnar det inte kan du pensla med lite kallt vatten, då släpper det lättare.
  6. Strö över turkisk peppar. Låt kakan svalna under en långpanna/fuktad handduk.
  7. Fyllning: Koka hallonen med gelésockret i cirka en halv minut. Låt svalna helt.
  8. Vispa grädden fast och blanda med "hallonsylten". Fördela hallongrädden över kakan när den svalnat men lämna 4 cm på ena långsidan utan fyllning. Rulla ihop rulltårtan från den fyllda långsidan och låt ligga med skarven nedåt. Garnera gärna med hallon.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Låt rulltårtsbottnen svalna under en långpanna eller en fuktad handduk så spricker den inte lika lätt när den ska rullas. Vik noga in första varvet på rulltårtan och ta papperet till hjälp genom att rulla och lyfta samtidigt.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Kaka
  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 ägg
  • 3 msk socker att strö över bakplåtspappret
  • 10 bitar turkisk peppar (mortlad/finhackad)
Fyllning
  • 1 1/2 dl frysta, tinade hallon
  • 0,6 dl gelésocker multi
  • 3 dl vispgrädde
Garnering
  • färska hallon
Lägg till i inköpslistan