Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

En helt underbar, lyxig marängtårta med choklad som kommer bli högt uppskattad av stora och små! Fördela din lena mjölkchokladtryffel och söta hallongrädde på krispiga marängbottnar. Servera tårtan med ett gäng söta, färska jordgubbar och några hallon på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Ingredienser
8 bitar
Mjölkchokladtryffel
150 g mjölkchoklad
1 1/4 dl vispgrädde
Hallongrädde
3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)
2 färdiga marängbottnar (ca 20 cm i diameter)
Garnering
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon (ca 125 g)
1/2 kruka mynta
Gör så här
00:05:00
01:00:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1762 KJ / 422 kCal
Fett28 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
43 stBytte ut grädde till mjölkfri grädde, vilket ingen märkte och det smakade supergott och fräscht!
Anna
Kan man göra den dagen innan???
Yazmine
Hej Yazmine! Den bli nog väldigt mjuk om du gör den dagen före. Men några timmar i förväg fungerar nog. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Följde receptet men chokladen var väldigt lös, grädden lös (trots hårdvispad grädde innan hallonen) och allt flöt bara ut. Smaken var god i alla fall
Erica