Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

128
35
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

En helt underbar, lyxig marängtårta som kommer bli högt uppskattad av stora och små! Fördela din lena mjölkchokladtryffel och söta hallongrädde på krispiga marängbottnar. Servera tårtan med ett gäng söta, färska jordgubbar och några hallon på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

Ingredienser

8 bitar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)

Garnering

1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Näringsvärdet är beräknat per bit.

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Lisa

2022-06-14

Supergod tårta som gick hem hos vuxna och barn!

Maria

2022-01-28

Supergod!

Cristoffer

2021-08-13

Fantastisk !

Näringsvärde per portion

Energi 1762 KJ / 422 kCal
Fett 28 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden