Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Kryddiga äpplen med kanelglass

Här är ett enkelt och snabblagat recept på kryddiga äpplen med kanelglass som är en mycket trevlig och delikat efterrätt med gudomliga smaker. En mycket uppskattad efterrätt hos både vuxna och barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Lägg i äppelklyftorna och stek dem några minuter.
  3. Blanda ner socker, kardemumma och citronsaft och låt dem sjuda mjuka. Strö över citronskal.
  4. Glass: Rör glassen mjuk och blanda ner kanel efter smak.
  5. Servera med kanelglass.

För alla

Innehåller inte gluten.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri glass.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och mjölkfri glass.
Äggfri: använd glass utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Äpplen
  • 5 äpplen
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk brun farin eller råsocker
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • rivet citronskal
  • 2 msk pressad citronsaft
Glass
  • vaniljglass
  • malen kanel
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer