Glace au four med äpplen och kardemumma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Glace au four med äpplen och kardemumma

Glace au four med kardemumma och äpplen är en utsökt dessert som förgyller. Du serverar en fulländad efterrätt med kalla och varma smaker av äpplen, kardemumma och pistagenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång bakform ca 1,5 l (för 4 port) med matfett.
  3. Smet: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på galler.
  5. Höj värmen i ugnen till 250°C med grill.
  6. Äpplen och kardemumma: Skölj och skala ev äpplena. Ta ut kärnhuset och skär äpplena i klyftor.
  7. Smält matfettet i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna, strö över brun farin och kardemumma. Stek äppelklyftorna på svag värme tills de mjuknar.
  8. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills marängen är fast.
  9. Lägg kakan på ett ugnssäkert fat. Fördela äppelklyftorna över kakan. Lägg på glassen och täck med maräng. Strö på pistagenötter.
  10. Sätt in fatet mitt i ugnen 3-5 minuter. Servera genast.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin och låglaktosglass eller havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och havrebaserad glass.

Tips

Du kan byta ut äpplena mot tinade bär!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl pistagenötter
Smet
  • 1 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
Äpplen och kardemumma
  • 4 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk brun farin
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan