Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronstekt lax med rotselleri och blomkål

Citronstekt lax med rotselleri och blomkål är en fräsch och nyttig maträtt med lena och tjusiga smaker som de flesta uppskattar. Rotselleri- och blomkålsmoset är något utöver det vanliga och passar oerhört bra till den stekta laxen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxfiléerna om de är frysta.
  2. Koka bulgur eller annat gryn enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår eller koka dem separat i lättsaltat vatten. Gör purén under tiden bulgurn kokar.
  3. Rotselleri- och blomkålspuré: Skala och skär lök och rotselleri i mindre bitar. Dela blomkålen i buketter. Koka lök, rotselleri och blomkål mjuka i lättsaltat vatten. Sila bort vätskan och mixa med crème fraiche till en slät puré med mixerstav eller i en matberedare. Rör ner citronjuicen. Smaka av med salt.
  4. Stek laxfiléerna i matfettet 3–5 minuter per sida i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över citronskalet.
  5. Servera laxen med purén, bulgur eller annat gryn och haricots verts.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Se till att riva skalet av citronen innan du pressar ut juicen till purén.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 200 g haricots verts
  • 1 msk smör eller margarin
  • finrivet skal från 1 citron
  • salt och peppar
Rotselleri- och blomkålspuré
  • 1 gul lök
  • 400 g rotselleri
  • 1/2 blomkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?