Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing
Den citronstekta fläskfilén är otroligt delikat och lättlagad festmat. Dessutom är den lätt att förbereda och laga för många. Ringla över en vackert grön caesardressing som får sin fina färg från pepprig rucola. Härliga italienska smaktoner som de flesta älskar!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 fläskfiléer (à ca 500 g)
olivolja
rucola till garnering
Caesardressing
1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
2 dl rucola
1 dl neutral olja (t ex rapsolja)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi763 KJ / 183 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein13 g
Kommentarer
Var jag än bjuder på denna sås älskar alla den och undrar var receptet finns
Linda
2021-07-06Har gjort detta otroligt goda recept många gånger och alltid lika omtyckt av gästerna.
Katarina
2021-06-03Otroligt gott tar en del tid att göra men det var det verkligen värt, serverade köttet med en potatisgratäng till. Något jag inte hade kollat så noga på var antalet portioner som köttet var beräknat för. Men å andra sidan ska man göra något som tar så pass lång tid varför inte göra mycket då så har man ju mat för flera dagar framåt. Vi är 2 i detta hushåll så vi lär ju inte svälta ihjäl i första taget😂
Fia
2021-04-11