Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Den citronstekta fläskfilén är otroligt delikat och lättlagad festmat. Dessutom är den lätt att förbereda och laga för många. Ringla över en vackert grön caesardressing som får sin fina färg från pepprig rucola. Härliga italienska smaktoner som de flesta älskar!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och finriv vitlöken.
  3. Blanda med citronskal, salt och peppar.
  4. Putsa fläskfilén. Bryn den i olja runt om i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Gnid in filéerna med citronblandningen.
  5. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av fläskfilén. Ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°C.
  6. Låt svalna.
  7. Skär köttet i tunna skivor på snedden. Lägg ev på serveringsfat. Täck och förvara i kyl.
  8. Grön caesardressing: Mixa vitlök, sardeller, äggula, parmesan, citronjuice och rucola slätt i en matberedare. Tillsätt oljan under fortsatt mixning. Smaka av med salt. Täck och förvara kallt.
  9. Ca 1 timme före servering: Ta ut köttet ur kylen (det är godast att äta när det inte är kylskåpskallt).
  10. Strax före servering: Ringla dressingen över köttet. Garnera med rucola.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt parmesanost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt ut äggulan mot ca ½ dl crème fraiche (för 10 portioner). Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 vitlöksklyftor
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 fläskfiléer (à ca 500 g)
  • olivolja
  • ruccola till garnering
Caesardressing
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 dl ruccola
  • 1 dl neutral olja (t ex rapsolja)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 763 kJ / 183 kCal