Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

138
5
Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Den citronstekta fläskfilén är otroligt delikat och lättlagad festmat. Dessutom är den lätt att förbereda och laga för många. Ringla över en vackert grön caesardressing som får sin fina färg från pepprig rucola. Härliga italienska smaktoner som de flesta älskar!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Ingredienser

10 portioner
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 fläskfiléer (à ca 500 g)
olivolja
rucola till garnering

Caesardressing

1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
2 dl rucola
1 dl neutral olja (t ex rapsolja)

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt parmesanost mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: byt ut äggulan mot ca ½ dl crème fraiche (för 10 portioner). Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

138

Kommentarer

Linda

2021-07-06

Var jag än bjuder på denna sås älskar alla den och undrar var receptet finns

Katarina

2021-06-03

Har gjort detta otroligt goda recept många gånger och alltid lika omtyckt av gästerna.

Fia

2021-04-11

Otroligt gott tar en del tid att göra men det var det verkligen värt, serverade köttet med en potatisgratäng till. Något jag inte hade kollat så noga på var antalet portioner som köttet var beräknat för. Men å andra sidan ska man göra något som tar så pass lång tid varför inte göra mycket då så har man ju mat för flera dagar framåt. Vi är 2 i detta hushåll så vi lär ju inte svälta ihjäl i första taget😂

Näringsvärde per portion

Energi 763 KJ / 183 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden