Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Den citronstekta fläskfilén är otroligt delikat och lättlagad festmat. Dessutom är den lätt att förbereda och laga för många. Ringla över en vackert grön caesardressing som får sin fina färg från pepprig rucola. Härliga italienska smaktoner som de flesta älskar!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Ingredienser
10 portioner
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 fläskfiléer (à ca 500 g)
olivolja
rucola till garnering
Caesardressing
1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
2 dl rucola
1 dl neutral olja (t ex rapsolja)
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi763 KJ / 183 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein13 g
Kommentarer
7 stHej! har följt receptet med jag tycker det blir mer som en "kräm" än en dressing. Ska det vara så eller ska det vara en "rinnig" dressing?
Mathias
Hej Mathias! Stämmer, den här dressingen är krämig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
kan man förbereda denna 2 dagar innan man planerar att servera?
Mathias
Hej Mathias! Det borde gå bra. Jag funderade på om citronskalet kan ge en viss beska möjligtvis. Jag skulle rekommendera att bara ta skalet från en citron innan en steks i ugnen och sen kan du riva över skalet från den andra när du ska servera den. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Var jag än bjuder på denna sås älskar alla den och undrar var receptet finns
Linda