Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Betyg 3.4 av 5.141 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Den citronstekta fläskfilén är otroligt delikat och lättlagad festmat. Dessutom är den lätt att förbereda och laga för många. Ringla över en vackert grön caesardressing som får sin fina färg från pepprig rucola. Härliga italienska smaktoner som de flesta älskar!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Citronstekt fläskfilé med grön caesardressing

Ingredienser

10 portioner
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 2 citroner
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 fläskfiléer (à ca 500 g)
olivolja
rucola till garnering

Caesardressing

1/2 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
2 dl rucola
1 dl neutral olja (t ex rapsolja)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Hej! Det lät gott! Vad passar att servera till?

    Anneli

  • Hej! har följt receptet med jag tycker det blir mer som en "kräm" än en dressing. Ska det vara så eller ska det vara en "rinnig" dressing?

    Mathias

    Hej Mathias! Stämmer, den här dressingen är krämig. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • kan man förbereda denna 2 dagar innan man planerar att servera?

    Mathias

    Hej Mathias! Det borde gå bra. Jag funderade på om citronskalet kan ge en viss beska möjligtvis. Jag skulle rekommendera att bara ta skalet från en citron innan en steks i ugnen och sen kan du riva över skalet från den andra när du ska servera den. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Var jag än bjuder på denna sås älskar alla den och undrar var receptet finns

    Linda

  • Har gjort detta otroligt goda recept många gånger och alltid lika omtyckt av gästerna.

    Katarina

  • Otroligt gott tar en del tid att göra men det var det verkligen värt, serverade köttet med en potatisgratäng till. Något jag inte hade kollat så noga på var antalet portioner som köttet var beräknat för. Men å andra sidan ska man göra något som tar så pass lång tid varför inte göra mycket då så har man ju mat för flera dagar framåt. Vi är 2 i detta hushåll så vi lär ju inte svälta ihjäl i första taget😂

    Fia

  • Det var supergott!

    Sofie

  • Ser gott och snyggt ut👍🏻tänker laga rätten i påsk🐣

    Jane

Näringsvärde per portion

Energi763 KJ / 183 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Rostad potatissallad med tapenade
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sardell- & olivstekt lammytterfilé
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och olivkompott
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad