Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

Citronstekt chuck roll med jordärtskocksgratäng är en fenomenal och lyxig rätt som passar optimalt till middagsbjudningen. Köttet är fantastiskt mört och serveras tillsammans med jordärtskocksgratäng, sås och haricots verts. Festen kan börja!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skölj och skala av det yttersta skalet av citronen med en potatisskalare. Skala och skiva vitlöken. Blanda citronskalet med vitlök, timjan, olivolja och peppar. Marinera köttet i oljan.
  2. Gratäng: Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Koka upp grädde och mjölk med de skivade rotfrukterna och vitlöken. Krydda med salt och svartpeppar. Häll upp i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 30–40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Sås: Skala och finhacka löken. Stek den i matfettet. Tillsätt matlagningsvin och fond, koka ihop såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelsen utrört med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten.
  6. Bryn köttet i citron- och vitlöksoljan i en stekpanna tills det har fin färg, ca 3 minuter på varje sida. Skiva chuck rollen och servera med gratäng, sås och haricots verts.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

 

Tips

Dela citronen och stek snittytan i en stekpanna och pressa sedan över köttet.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1 citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
Chuck roll
  • ca 500 g chuck roll
  • 150 g haricots verts
Potatis- och jordärtskocksgratäng
  • 900 g mjölig potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Sås
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 2 msk köttfond eller köttbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3660 kJ / 876 kCal