Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

Citronstekt chuck roll med jordärtskocksgratäng är en fenomenal och lyxig rätt som passar optimalt till middagsbjudningen. Köttet är fantastiskt mört och serveras tillsammans med jordärtskocksgratäng, sås och haricots verts. Festen kan börja!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 citron
4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 msk olivolja
2 krm svartpeppar
Chuck roll
ca 500 g chuck roll
150 g haricots verts (bönor)
Potatis- och jordärtskocksgratäng
900 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sås
1 rödlök
1 msk smör eller margarin
3 dl rött matlagningsvin
2 msk köttfond eller köttbuljongtärning
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
För alla
Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Dela citronen och stek snittytan i en stekpanna och pressa sedan över köttet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3660 KJ / 876 kCal
Fett48.5 g
Kolhydrater56.4 g
Protein35.4 g
Kommentar
God gratäng. Mkt mört kött men för lite för 4 pers då man får rensa en del. Tar en annan sås nästa ggn. Tyckte inte det passade med vinsås + citronsmaken på köttet.
Lena
2013-03-29