Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

3
1
Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

Citronstekt chuck roll med jordärtskocksgratäng är en fenomenal och lyxig rätt som passar optimalt till middagsbjudningen. Köttet är fantastiskt mört och serveras tillsammans med jordärtskocksgratäng, sås och haricots verts. Festen kan börja!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Citronstekt ”Chuck roll” med jordärtskocksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 citron
4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
2 msk olivolja
2 krm svartpeppar

Chuck roll

ca 500 g chuck roll
150 g haricots verts (bönor)

Potatis- och jordärtskocksgratäng

900 g mjölig potatis
300 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås

1 rödlök
1 msk smör eller margarin
3 dl rött matlagningsvin
2 msk köttfond eller köttbuljongtärning
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Tips

Dela citronen och stek snittytan i en stekpanna och pressa sedan över köttet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lena

2013-03-29

God gratäng. Mkt mört kött men för lite för 4 pers då man får rensa en del. Tar en annan sås nästa ggn. Tyckte inte det passade med vinsås + citronsmaken på köttet.

Näringsvärde per portion

Energi 3660 KJ / 876 kCal
Fett 485 g
Kolhydrater 564 g
Protein 354 g
Läs mer om näringsvärden