Citronsill

Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer
6 stFrisk smak men upplevde att sillen fick en mjuk svampig konsistens. ABBAs 5 minuters inläggningssill
Tomas
Hej Tomas. I receptet ska det vara inläggningssill, du använde 5 minuterssill, undrar om det är därför din sill blev mjuk och svampig? Det är lite kemi det här med sill. Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Leif
ICA-köket
Istället för att riva citronskalet på cestjärn hyvlade jag skalet med potatisskalare. Jag adderade skivad rödlök därför att jag ville ha lite mer färg. Jag tycker att det blev en väldigt god sill och jag vet redan nu att jag kommer att göra denna sill igen.
Anna
Fräsch och god. Använd cestjärn till citronen.
Maria
Ja jag håller med, tänk vad olika vi tycker. Detta är en av favoriterna sedan många många år!
Karl johan
Tänk vad smaken är olika!! Vi tyckte alla att denna sill var jättegod.. Frisk smak. En klar favorit, som även kommer att finnas med på julbordet.
Eva
Helt förfärlig! Man undrar om receptet är rätt skrivet. Smakar beskt av citronslalet och är etterstark av all ättika. Varning för denna inläggning! Fick kasta denna rätt på midsommaraftonen eftersom gästerna reagerade med förfäran!
Carina