Citronrutor

Här är ett recept på citronkaka i långpanna som ger dig sötsyrliga smaskiga citronrutor som du sedan garnerar med vit choklad. Om du vill bjuda på något gott, fräscht men ändå fylligt och lyxigt är dessa citronrutor en höjdare! De är dessutom inte så svåra att baka.
Samarbete med:
Milda

Ingredienser
15 bitar
Deg
100 g rumstempererat margarin Milda Mat & Bak
3/4 dl florsocker
2 dl vetemjöl
Smet
3 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 stor citron (finrivet skal och saft, 1 citron motsvarar ca 3/4 dl saft)
1/2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
1 dl finriven vit choklad
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar utan garnering.
Energi687 KJ / 164 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g

Kommentarer
25 stHej Ska man pudra florsocker och riva vit choklad över kakan fast man ska frysa den och serva en annan dag??
Madeleine
Hej Madeleine! Ska den frysas så är det bäst att toppa den med florsocker och choklad när den ska serveras. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Håll koll på kakan i ugnen! Gjorde 2 st formar 20×24 cm samtidigt och den ena var fortfarande lite dallrig i mitten när jag tog ut den ur ugnen och inte den andra. På den gled fyllningen av när jag skulle packa den kalla kakan och det var typ som 3 lager istället för 2 då det var som en gele också. Så i min ugn hade jag låtit dem vara inne minst 30 minuter om inte mer. Kantbitarna på kakan var väldigt bra. Hoppas de mitten bitarna blir bra efter de varit i kyl och frys. Ska testa att servera på dop och med vispgrädde som någon här nedan skriver. Får försöka med dessa kakor igen.
Malin
Jag dubblade receptet på själva botten o tog en något större form. Blev perfekt.
Annika
Mkt god kaka! Men, den ska ju inte stjälpas upp 🤣🤣 som receptet säger, då går bottenkanterna sönder! Och garneringen ska ju ligga på citronfyllningen, inte på kakbottnen!
Marie-louise
Hej Marie-Louise! Tack snälla för att du såg vår knasiga formulering! Nu har jag ändrat beskrivningen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Passar dessa att frysa?
Sofia
Hej Sofia! Det funkar fint att frysa dessa. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ja det blev tunna. Men fantastiskt goda😍
Marie
Det här receptet bör ni kolla över. Trots att jag använde rätt storlek på formen så räckte inte degen. Totalt omöjligt att få upp degen längs kanterna.
Henrik
Använde en långpanna och gjorde därför dubbel sats. Blev ändå en otroligt tunn kaka. Smeten täckte knappt botten.
Julia
Inte jättegod men funkar
Sabina
Hej, hur ska denna ätas? Som en sockerkaka, eller som en godbit med grädde el liknande?🍋
Cecilia
Hej Cecilia! Det är lite valfritt. Men det lät ju riktigt gott med grädde till. Den är väldigt rik i citronsmaken så det kan vara härligt att lätta upp den med grädde.
ICA-köket