Citronrutor

Här är ett recept på citronkaka i långpanna som ger dig sötsyrliga smaskiga citronrutor som du sedan garnerar med vit choklad. Om du vill bjuda på något gott, fräscht men ändå fylligt och lyxigt är dessa citronrutor en höjdare! De är dessutom inte så svåra att baka.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar utan garnering.
Energi687 KJ / 164 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej Ska man pudra florsocker och riva vit choklad över kakan fast man ska frysa den och serva en annan dag??
Madeleine
2025-08-16Håll koll på kakan i ugnen! Gjorde 2 st formar 20×24 cm samtidigt och den ena var fortfarande lite dallrig i mitten när jag tog ut den ur ugnen och inte den andra. På den gled fyllningen av när jag skulle packa den kalla kakan och det var typ som 3 lager istället för 2 då det var som en gele också. Så i min ugn hade jag låtit dem vara inne minst 30 minuter om inte mer. Kantbitarna på kakan var väldigt bra. Hoppas de mitten bitarna blir bra efter de varit i kyl och frys. Ska testa att servera på dop och med vispgrädde som någon här nedan skriver. Får försöka med dessa kakor igen.
Malin
2025-08-06Jag dubblade receptet på själva botten o tog en något större form. Blev perfekt.
Annika
2025-07-05