Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronpickles

Smakrika citronpickles som är väl värda att vänta på! Dina citronpickles låter du ligga med het chili, olja, vacker gurkmeja, senapskorn och korianderblad i en tättslutade glasburk i kylen några veckor före de serveras som ett mumsigt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 1 l pickles.

  1. Rengör 3 av citronerna väl i varmt vatten.
  2. Dela citronerna på längden och skär sedan i skivor. Lägg citronskivorna i en skål, strö över grovsalt och rör om.
  3. Kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Lägg i skålen och rör om.
  4. Dela och pressa juicen ur den återstående citronen, ca 1/2 dl.
  5. Blanda citronjuicen med oljan, gurkmejan, senapskornen och korianderbladen. Vänd ner blandningen i skålen med citroner, rör om.
  6. Häll den färdiga picklesblandningen i en stor glasburk med tättslutande lock.
  7. Förvara glasburken i kylskåpet, skaka om och vänd burken en gång om dagen.
  8. Picklesen är färdig när citronskalen mjuknat, det tar 2-3 veckor.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 4 citroner
  • 1/2 msk grovsalt
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 msk senapskorn
  • 1 msk färska korianderblad
Lägg till i inköpslistan