Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med köttbullar

Familjefavorit i ny tappning. Här har köttbullarna fått koka i en sås av crème fraiche, citron och oregano.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med skalad riven vitlök, ägg, salt och peppar.
  2. Rulla till köttbullar och stek runtom i oljan i en stekpanna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda crème fraiche, oregano och finrivet citronskal. Blanda det med köttbullarna och låt småputtra 5 minuter.
  5. Häll av pastan och blanda den med ruccola och halverade tomater.
  6. Servera pastan tillsammans med köttbullar och sås.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget. Välj äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 4 port spaghetti
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 citron
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2549 kJ / 610 kCal