Marängpaj med citron

Marängpaj med citron är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
finrivet skal och saft av 3 citroner (ca 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumstempererat smör
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör så här
00:20:00
00:20:00
00:10:00
02:00:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar.
Energi1689 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Lagade denna paj för ett år sedan för första gången och den är så god att det blivit en tradition hos oss att äta den som efterrätt till kräftskivan!
Erica
2025-09-023 ägg som delas i vitor och gulor? Eller 3 ägg + 3 gulor o 3 vitor?
Eva
2025-04-19Hej Eva! Här används totalt 6 ägg, 3 hela och 3 där gulor och vitor separeras. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-20Kan man göra pajen en dag i förväg? Håller marängen över natten i kylen?
Pia
2023-08-13Hej Pia! Det går att göra pajen en dag innan och förvara i kylen men marängen kan börja "svettas". Det gör ingen skillnad på smaken men den kanske inte är lika tjusig i utseendet. Vi rekommenderar därför att göra marängen samma dag som du serverar den för bästa möljliga resultat. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-08-14