Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås är en avancerad men utsökt dessert som du gör av bland annat jordgubbar, Cointreau eller annan apelsinlikör, ägg, grädde, socker och apelsin. En lyxig dessert perfekt till fest.
Ingredienser
4 portioner
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
2 msk Cointreau (apelsinlikör)
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Maräng
2 äggvitor
1 dl socker
Apelsinsås
1 dl socker
saft och skal från 1 tvättad apelsin
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g
Kommentar
Skulle vilja veta om det går bra att använda frysta jordgubbar (som är tinade) till själva parfaiten? (Till dekorationen blir det naturligtvis bäst med färska jordgubbar.)
Therese
2024-09-15Hej Therese! Det borde funka finfint! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-16