Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

2
0
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås är en avancerad men utsökt dessert som du gör av bland annat jordgubbar, Cointreau eller annan apelsinlikör, ägg, grädde, socker och apelsin. En lyxig dessert perfekt till fest.

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
2 msk Cointreau (apelsinlikör)
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Maräng

2 äggvitor
1 dl socker

Apelsinsås

1 dl socker
saft och skal från 1 tvättad apelsin
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Fett 23 g
Läs mer om näringsvärden