Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås är en avancerad men utsökt dessert som du gör av bland annat jordgubbar, Cointreau eller annan apelsinlikör, ägg, grädde, socker och apelsin. En lyxig dessert perfekt till fest.

Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
2 msk Cointreau (apelsinlikör)
2 äggulor
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Maräng

2 äggvitor
1 dl socker

Apelsinsås

1 dl socker
saft och skal från 1 tvättad apelsin
1 dl vatten
1 tsk potatismjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Skulle vilja veta om det går bra att använda frysta jordgubbar (som är tinade) till själva parfaiten? (Till dekorationen blir det naturligtvis bäst med färska jordgubbar.)

Therese

2024-09-15

Hej Therese! Det borde funka finfint! Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-16

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Brownieparfait med limemarinerade jordgubbar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga