Citronmarinerade svarta bönor

Snabbfixat och mättande tillbehör med chilihetta och citron. Lyfter allt från fiskpinnarna till fredagstacosen. Förvara de citronmarinerade bönorna i en tätslutande burk i kylen och servera till veckans middagar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
ca 3 dl
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
2 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hackad färsk röd chili eller sambal oelek (1 tsk hackad chili motsvarar 1 tsk sambal oelek)
1 msk hackad persilja
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi693 KJ / 166 kCal
Fett9 g
Salt1.59 g
Kolhydrater11 g
Protein6 g
Kommentarer
9 stEtt måste till tacos och pulled pork i vår familj.
Anna
Väldigt gott! Hade ingen persilja men klippte ner massor av koriander och det blev jättegott.
Marie
Minskade både olja och sambal till hälften. Minskar något på saltet nästa gång. Uteslöt citronskalet denna gång. Gott!
Anette
Supergott! Gör alltid en sats när jag kokat bönor, funkar lika fint med vilken annan böna som helst skulle jag vilja påstå.
Lina
Jättegod jag kompletterade med små bitar röd paprika, blev bra Britt
Britt
Återkommande favorittillbehör!
Isabella
Supergott tillbehör som passar till många rätter. Väldigt enkelt och snabbt, men smakar mycket och känns lite lyxigt.
Therése
Kanon!!
Charlotte
Blä, alldeles för mycket halloumi. Dessutom passade inte halounin in alls till tomatsåsen.
Madelen