Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo
Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
400 g gravad lax i tunna skivor
2 äpplen
1 purjolök
1 citron
1 msk olja
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2222 KJ / 532 kCal
Fett17.9 g
Kommentar
Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin
Karin
2010-01-05