Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!
Ingredienser
4 portioner
10 - 12
potatisar
400
g
gravad lax i tunna skivor
2
äpplen
1
purjolök
1
citron
1
msk
olja
1
tsk
socker
1/2
tsk
salt
1
krm
grovmald svartpeppar
Gör så här
Tips
Färska hackade örter är gott att strö över laxen tex gräslök, dill eller persilja.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
1
1 st
Kommentar
Karin
2010-01-05
Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin
Kommentar
Karin
2010-01-05Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin