Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar
400 g gravad lax i tunna skivor
2 äpplen
1 purjolök
1 citron
1 msk olja
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin

Karin

2010-01-05

Näringsvärde per portion

Energi2222 KJ / 532 kCal
Fett17.9 g

Testa liknande recept

Pasta med lax och dill
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Adventslax
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gravad lax med spenatpasta
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fräsiga fiskbullar med pasta
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Lax med kaprisdressing och pasta
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga