Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa eller skölj potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lägg upp laxen på ett serveringsfat. Skölj, kärna ur och fintärna äpplena.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fördela äpplen och purjo på laxen. Halvera och pressa saften ur citronen. Blanda citronsaften med olja, socker salt och svartpeppar.
  3. Häll dressingen över lax, äpple och purjo och låt marinera tills potatisen är färdig. Servera den marinerade laxen med potatisen, knäckebröd och grönsallad.

Tips

Färska hackade örter är gott att strö över laxen tex gräslök, dill eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 400 g gravad lax i tunna skivor
  • 2 äpplen
  • 1 purjolök
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2222 kJ / 532 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden