Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

1
1
Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo - en lysande kombination. Tillsammans med kokt potatis serveras den gravade laxen med ett täcke av krispiga äpplen och purjolök under en dressing med syrlig smak av citron. Mums!

Citronmarinerad gravlax med äpple och purjo

Ingredienser

4 portioner
10 - 12 potatisar
400 g gravad lax i tunna skivor
2 äpplen
1 purjolök
1 citron
1 msk olja
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

Tips

Färska hackade örter är gott att strö över laxen tex gräslök, dill eller persilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Karin

2010-01-05

Bland det godaste jag har ätit med kallrökt lax. Har blivit en succé alltid när jag bjudit på denna rätt! Gott med en bit bröd till exempelvis baguette! Hälsar Karin

Näringsvärde per portion

Energi 2222 KJ / 532 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden