Grillad kalkonschnitzel med rostade äpplen, nötter och ingefärssmör
Bjud dina gäster på en festlig och bedårande rätt med många fina ingredienser. Kalkonschnitzeln marineras i olja med nejlikor och apelsinskal och ackompanjeras av rostade äpplen och nötter och mumsigt ingefärssmör. Förstklassigt och underbart gott.
Ingredienser
4 portioner
700 g kalkonbröst
1 apelsin
1 krm malen nejlika
2 msk rapsolja
1 kg potatis (gärna Asterix)
4 äpplen
2 msk smör eller rapsolja
1/2 msk akaciahonung
1 tsk kanel
1 dl blandade nötter t ex cashew och mandel
50 g smör
1 msk riven ingefära
1 tsk finhackad chili
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3222 KJ / 770 kCal
Fett36.9 g
Kommentarer
Riktigt gott. Det blir faktiskt lika bra med kycklingbröst, om man inte får tag i kalkon. Äpplena är så goda att man kunde äta dem som dessert. Om man gillar stark mat kan man med fördel ta mer chili och ingefära i kryddsmöret än vad som står i receptet.
Alexandra
2008-03-16Varför står det kycklingbröst i receptet på ingredienserna när det ska vara kalkon bröst i tillagningen? Läser i inte igenom era recept ordentligt innan ni publicerar dom?
Elisabeth
2007-12-20Varför står det kycklingbröst i receptet på ingredienserna när det ska vara kalkon bröst i tillagningen? Läser i inte igenom era recept ordentligt innan ni publicerar dom?
Elisabeth
2007-12-20