Ett smarrigt recept på pasta är detta med kallrökt lax och dill. Den frästa purjolöken får en krämigare konsistens av att kokas i pastavattnet och när du tillsätter tomaterna, laxen och dillen tillsammans med pastan behövs ingen sås.
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta.
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Något av det godaste jag lagat! Struntade i tomat och bytte ut kallrökt lax till varmrökt lax. Super gott att även pressa på lite citron.
Linnéa
2022-10-20Jag tog 200 g rökt lax och 200 g gravad (det blev inte så fränt som enbart rökt), bara en halv knippa dill och hällde på 2,5 dl matlagningsgrädde i stället för pastavattnet, pressade till sist i saften av en halv citron. Det blev jättegott! Kerstin M Huddinge
Kerstin
2006-02-13Jag kompletterade purjolöken med 2 klyftor finhackad vitlök, som fick fräsa med i pannan. Serverade med Caesar dressing, som "band ihop" rätten och passade bra i smaken. Gott!
Birgitta
2006-02-06