Pasta med lax och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med lax och dill

Ett smarrigt recept på pasta är detta med kallrökt lax och dill. Den frästa purjolöken får en krämigare konsistens av att kokas i pastavattnet och när du tillsätter tomaterna, laxen och dillen tillsammans med pastan behövs ingen sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolök. Fräs purjon i olja.
  2. Strimla laxen. Skölj och tärna tomaterna. Hacka dillen. Låt pastan rinna av men spara av kokvattnet.
  3. Häll vattnet på purjolöken och låt puttra någon minut. Vänd ner pasta, lax, tomater och dill i stekpannan. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. Servera pastan med bröd och gröna salladsblad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfri pasta.
Gör äggfri: Servera med äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (gärna hjärtan)
  • 1 stor purjolök
  • 2 msk olja
  • 300 g kallrökt lax
  • 4 tomater
  • 1 knippa dill
  • 1 dl kokvatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2580 kJ / 617 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden