Pasta med lax och dill
Ett smarrigt recept på pasta är detta med kallrökt lax och dill. Den frästa purjolöken får en krämigare konsistens av att kokas i pastavattnet och när du tillsätter tomaterna, laxen och dillen tillsammans med pastan behövs ingen sås.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta (gärna hjärtan)
1 stor purjolök
2 msk olja
300 g kallrökt lax
4 tomater
1 knippa dill
1 dl kokvatten
1 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 617 kCal
Fett19.9 g
Kommentarer
Bra rätt som variation. Men var försiktig med saltet. En klick eller två lönnsirap, eller honung gör susen, då kan det bli 4 ⭐
Björn
2023-04-27Något av det godaste jag lagat! Struntade i tomat och bytte ut kallrökt lax till varmrökt lax. Super gott att även pressa på lite citron.
Linnéa
2022-10-20Jag tog 200 g rökt lax och 200 g gravad (det blev inte så fränt som enbart rökt), bara en halv knippa dill och hällde på 2,5 dl matlagningsgrädde i stället för pastavattnet, pressade till sist i saften av en halv citron. Det blev jättegott! Kerstin M Huddinge
Kerstin
2006-02-13